Jag måste ju passa på att berätta om mitt lilla äventyr till Italien som jag gjorde i september.

Mina kollegor kallade det semester, men jag vet inte riktigt. Eller ja, det beror ju på hur man definierar semester.. Alltså jag tog ledigt från mitt jobb och fick semesterersättning. Jag bytte miljö och även land. Kruxet är att jag tog ledigt från mitt bröllopsjobb för att jobba gratis på ett bröllop.. He he, ja. Jag är inte riktigt frisk..

Vi tar det från början:

I januari hade vi ett magiskt vinterbröllop hos oss. Magi skapas inte utav sig självt, utan självklart hade vi magiker här (alltså fantastiska leverantörer).
Ni vet när man liksom bara connectar med någon? Man liksom bara undrar varför era vägar inte korsats förut. Så en kall och snöig dag i januari så var hon bara där. Linnéa. Floristen från Halmstad.
Vi hade så otroligt kul, skrattade och skämtade hela helgen.

Självklart höll vi kontakten efteråt, och i somras skulle hon upp till Stockholm (hon är från Halmstad) för att göra ett bröllop. Vi styrde ihop en taco-kväll och efter en massa fnitter började hon prata om bröllopet hon skulle göra i Italien. Att hon egentligen behövde en praktikant med sig. Jag högg direkt.

”Vilket datum sa du att det va?”

Turligt nog så var det en helg (och vecka) utan bröllop för min del, så jag la fram det lite fint sådär att jag kan ju följa med om du vill?
”Det vore super! Men jag kan bara betala resan och boendet..”

Öhm, gratis resa till Italien mot att jobba bröllop? Ja tack! Och ja, inte många dagar senare var min flygbiljett bokad.

Det var otroligt lärorikt och framförallt kul att få vara med om denna upplevelse!

Jag fick se bröllop från en annan sida, och kunde ta ett steg tillbaka och se små saker som vi gör annorlunda – både på gott och ont.

Sen var det ofantligt skönt att inte ha ansvar. Eller ja, jag hade mat- & fikaansvar.
Under bröllopssäsongen går min hjärna på högvarv. Alla små detaljer bor i mitt huvud och det förväntas att jag har 200% koll. På allt. Alltid. Vilket är krävande och lite jobbigt ibland.

Så att nu bara göra det jag blev tillsagd var underbart! Laga lite mat, snitta lite blommor, blötlägg lite oasis etc.

Men självklart så kunde jag inte koppla bort jobbet helt.. Utan jag svarade på mail. Även fast jag hade ett autosvar som förklarade att jag rymt till Italien för att hjälpa en vän med bröllop..
Visst var det skönt med ett break för min hjärnan, men jag trivs bra med att ha ansvar och koll. 😉

 

En vecka av värme, skratt, blommor och flams sammanfattas i dessa bilder:

 

Haha, hur många bilder på blommor kan man ta egentligen under en vecka?

Svar: MÅNGA!

Men det betyder ju att jag kan lägga upp fler bilder under vintern och drömma mig tillbaka!

Och jag har ju ett helt fantastiskt vinterbröllop att dela med mig av också!

 

Fantastiska Linnéa hittar ni här

Lokalen hittar ni här